Beskydský trojúhelník aneb křížem krážem přes Beskydy

1. Co je Beskydský trojúhelník?
Příměr se slavnějším trojúhelníkem při pobřeží spojených států (Bermudský trojúhelník) je nasnadě, vždyť i u nás, v Beskydech, se rok co rok ztrácí mnoho toulavých paraglidistů v členitých údolích, kam mnohdy ani signály nejmodernějších telekomunikačních technologií nepronikly.
A právě pro všechny, kteří mají zájem a chuť se pouštět i nad místa signálem nepokrytá, je vypsána přeletová soutěž v kategorii PRAGLIDINGU na přesně určené trati (viz kapitola Popis tratě). Soutěž vyhlašuje společnost Sky Paragliders a let se dokumentuje dle pravidel Českého poháru. Soutěž trvá do té doby, než bude stanovené disciplína uletěna.
Vítězem této soutěže se rozumí první pilot, který uletí vypsanou disciplinu, řádně ji dle pravidel ČPP zdokumentuje a přihlásí ve Sky Paragliders. Je proto tedy nutné do protokolu o letu napsat čas (s přesností na vteřiny), kdy byla trať ulétnuta.Vítěz bude odměněn finanční částkou ve výši 10 000 Kč.

2. Jak výkon nahlásit?
Nejlépe e-mailem na adresu info@sky-cz.com. Povinnou dokumentaci jako u pravidel ČPP potom poštou na adrese Sky Paragliders, Kadlčákova 1466, 739 11 Frýdlant nad Ostravicí.

3. Popis tratě:
– Startovní bod: startoviště na Velké Stolové (E 49°30’ 56.7’’; N18° 17’ 39.2’’)
– Otočný bod: křižovatka na Kamenitý (na půl cesty mezi Dolní Lomnou a Horní Lomnou E 49°32’ 51.1’’; N18° 39’ 02.3’’)
– Otočný bod: železniční zastávka v Dobraticích (E 49°40’ 11,5’’; N18° 28’ 20,4’’)
– Otočný bod a cíl je opět startoviště na Velké Stolové
– Celkem: 62,5km.

4. Další poznámky
Výkon je samozřejmě možno nahlásit i do soutěže ČPP. Soutěž je vysána pro jednotlivce a není dále kategorizována podle dosažené kvalifikace v pilotním průkazu.

Mnoho zdaru přeje team Sky Paragliders

Zanechte komentář

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Máte dotaz?

Zrovna někde lítáme, ale pokud nám chcete zanechat vzkaz, napište nám! :)

0

Začněte psát a klikněte Enter