Povinné školení o užívání a rozdělení vzdušného prostoru ČR – 24. 2. 2008

Termín našeho PARASEMu už se blíží a tak bychom vás chtěli informovat o novince, kterou jsme ve spolupráci s hlavním inspektorem paraglidingu ČR Honzou Hájkem připravili.

O tomto školení se už mnoho diskutovalo, ale stále je zde jeden fakt, který diskuze nezměnily a to je povinnost jeho splnění do 31. 5. 2008. A abychom vám to usnadnili, zakomponovali jsme tento seminář do našeho programu v rámci letošního PARASEMu 02/08. Jedná se o jednohodinovou přednášku Honzy Hájka na téma Užívání a rozdělení vzdušného prostoru ČR. V závěru vám bude vydáno potvrzení o absolvování tohoto semináře a vaše volné létání bude legislativně v pořádku.

Kdy: v neděli 24. 2. 2008, v 11:00 dopoledne. Přednáška bude probíhat souběžně s balením záložních padáků, viz PARASEM 02/08.

Kde: Beskydy – Nový Jičín, areál Sport Parku (bývalá hala Tatrovanka), B. Martinů 1, (www.sportpark.cz).

Toto školení není nikterak zpoplatněno! Nezapomeňte se nám na emailu: info@elspeedo.cz nahlásit, velmi nám to usnadní organizaci této akce. Děkujeme… 

Na viděnou se těší
El Speedo team

Výnatek z bezpečnostního opatření Ministerstva dopravy – odboru civilního letectví pro piloty SLZ:

1. Všichni piloti SLZ jsou povinni absolvovat proškolení v oblasti užívání a rozdělení vzdušného prostoru ČR.

2. Za tímto účelem zpracuje LAA ČR osnovu školení, která bude předložena Ministerstvu dopravy – odboru civilního letectví v termínu do 10. ledna 2008 k připomínkám a následnému schválení. Osnova musí obsahovat minimálně následující:
    a. užívání a rozdělení vzdušného prostoru ČR, včetně příslušné frazeologie pro komunikaci s příslušnými stanovišti poskytujícími letové provozní služby;
    b. zásady srovnávací navigace z velkých výšek do horní hranice třídy E;
    c. rozbor incidentů, ke kterým došlo v poslední době při neoprávněných vstupech letadel do řízených prostorů (TMA a CTR) a které byly zároveň zařazeny na program pravidelných porad k bezpečnosti letů pořádaných Ústavem pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

3. Na základě takto schválené osnovy LAA ČR zpracuje a v termínu do 31. ledna 2008 předloží ke schválení Ministerstvu dopravy – odboru civilního letectví podrobnou metodiku vlastních školení. Seznam inspektorů provozu LAA ČR a dalších osob (dále jen lektor), kteří budou zabezpečovat místní školení předloží LAA ČR Ministerstvu dopravy ke schválení nejpozději do 29. února 2008. Školení je možné zabezpečit i prostřednictvím elektronického vzdělávání (e-learning) nebo jinou adekvátní formou.

4. Obsah školení bude zařazen i do osnovy základního výcviku pilotů SLZ a výcviku instruktorů. Rovněž bude obsahem pravidelných seminářů inspektorů LAA ČR.

5. O absolvování školení pilotů SLZ provede lektor, který školení zabezpečil, záznam, který předá Správě LAA ČR do souhrnné elektronické evidence. O absolvování školení provedeného formou e-learningu či jinou adekvátní formou bude vedena elektronická evidence rovněž na Správě LAA ČR.
Plnění požadavků tohoto bezpečnostního opatření bude kontrolováno zaměstnanci Ministerstva dopravy – odboru civilního letectví pověřenými výkonem státního dozoru, jakož i příslušnými inspektory LAA ČR.

Termín splnění: 31. května 2008

Celý dokument ZDE.

Zanechte komentář

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Máte dotaz?

Zrovna někde lítáme, ale pokud nám chcete zanechat vzkaz, napište nám! :)

0

Začněte psát a klikněte Enter