El Speedo a SPEED RIDING na Chopku

Prostě mazec. Ďuro sehnal padáčky, počasí zařídilo krásné azuro a tak nebylo na co čekat. Sednul jsem do modráka a vyrazil do akce.

První jízda byla docela opatrná. Foukalo skoro do zad a fakt jsem nevěděl, co tenhle padáček provede, když se navztlakuje, jaký to má klouzák, kolik to letí nejrychleji, kolik nejpomaleji, jak to podrovnává, jak rychle to zatáčí… Hodně otázek a žádná odpověď. Prý je to hodně rychlé a polovina z těch, co to začali trénovat, už poletují někde tam nahoře. Ale, řekli jsme si, že jsme instruktoři, já navíc inspektor, a že jsme fakt dobří, a tak se nemá co stát. Připadal jsem si jako při mém prvním letíku z Javorového. A fakt že jo. Jelo to hodně rychle, reagovalo to hned, občas jsme si trochu poskočili a před udivenými lyžaři jsme to mezi sloupy a stromy skrosili dolů k lanovce. Super, ale ještě to něco chtělo. Pořádný kopec!

Sedli jsme na lanovku a vyjeli na jižní stranu Chopku. Povídáme si o tom, že už jsme si dlouho nic nezlomili a jak tak koukáme dolů do kotle u meteorky, padají vtípky o tom, jestli to tam rovnou nemáznem. Fakt sranda, ale raději od tam mizíme. Na jihu to bylo ono. Perfektní pro první polety. Wingovery, střídavě na sněhu, střídavě ve vzduchu, lyžaři se zastavovali a koukali na nás. Při každé zatáčce to vypadalo na díru do svahu. Myslím, že se vsázeli, kdo z nás se rozseká dříve. A ono nic, žádná kalamita se nekonala. Každá další jízda byla lepší a lepší. Lanovka už šla do finále a tak jsme to sbalili a vydali se zpátky na druhou stranu k autu. Kolem kotle!

Situace se docela změnila. To, co jsme původně vůbec nechtěli, se teď nabízelo jako na talíři. I větřík začal pomáhat. Ale znáte nás – jsme opatrní chlapíci, žádné vyzývavé pohledy, žádné posunky, žádné žertíky – vyhecovat se rozhodně nenecháme. Kromě situace jako je tato.

Boží záležitost. Na těch pár šňůrkách, v sedačce, které jsem se bál jenom co jsem ji uviděl, a na plné pecky kolem skal. Nebylo zbytí. Museli jsme ještě jednou.

No a pokud budete chtít Speed Riding zkusit taky, tak kluci z Paragliding Centra na Chopku budou mít padáčky po celou dobu obou akcí Hye na Slováky – Ski and fly (29. 1. a 5. 2. 2009) připravené. Chce to umět dobře lyžovat a perfektně zvládat padák. A pevné nervy :o).

Budeme se na vás těšit
El Speedo team

Zanechte komentář

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Máte dotaz?

Zrovna někde lítáme, ale pokud nám chcete zanechat vzkaz, napište nám! :)

0

Začněte psát a klikněte Enter