Brigáda a otevírání nového terénu – Prašivá v Beskydech (25. 4.)

Pro vás všechny, kdo jste čekali na nové jihozápadní-západní startoviště v Beskydech mám dobrou zprávu. Právě začalo odlesňování staronového startoviště na Prašivé. Po téměř dvouletém jednání a shánění všemožných posudků a razítek se to povedlo.

Díky vstřícným postojům CHKO, Lesů ČR a dalších zúčastněných organizací nám v Beskydech do několika málo dnů vznikne letový terén s převýšením necelých 300 metrů, orientovaný na západní až jihozápadní směr. Asfaltová cesta až na start, příjemná restaurace s ubytováním, prostor pro odpočinek celé rodiny, opravený kostelík sv. Antonína z roku 1640 – to všechno je zázemí pro příjemné létání a odpočinek v beskydské přírodě.

Chtěl bych vás požádat o pomoc při úklidu po odlesnění. Té práce ještě totiž nebude zrovna málo – každá ruka bude dobrá. Bude potřeba vysmýčit a spálit klestí, motorovými pilami snížit pařezy (je jich asi 300) pod úroveň terénu, zarovnat terén a připravit ho na zasetí trávy. Je toho skutečně hodně a proto prosím vezměte nářadí a přijďte pomoct. Čím dříve to společně stihneme, tím dříve budeme létat.

Přijďte s námi upravit a otevřít nový letový terén. Budeme mít pro vás připravenou grilovačku a pivko. V chatě máme také zarezervovaný spodní salónek, kdyby počasí večer nebylo na Open Air Party :o).

Meteo:
Podle předpovědi to zatím vypadá tak, že má v pátek přecházet fronta, která by se mohla rozpadat a tak by v sobotu už nemělo pršet a v neděli by mělo být krásně a slabší západní vítr. A to je přesně na Prašivou.

Termín:
25. a 26. 4. 2009 (sobota, neděle)

Sraz:
v 8:00 na Prašivé před chatou, mrkněte na webovky Chaty na Prašivé, tam se dozvíte, kde to přesně je. Jinak GPS: Loc: 49°38"11.65"N, 18°29"3.026"E .

Z nářadí potřebujeme:
– hrábě,
– krumpáče,
– sekeromotyky,
– motyky,
– rýče,
– lopaty,
– kolečka,
– motorové benzínové pily.

Ubytování:
Díky vstřícnosti provozovatelů Chaty na Prašivé vám můžeme ze soboty na neděli nabídnout ubytování na chatě zdarma. k dispozici je 19 lůžek a mnoho místa na spacáky.

Udělali jsme přihlášku, ať vám můžeme případně zajistit i ubytování na Prašivé. Napište nám, prosím, co z toho můžete vzít s sebou. V kanceláři si uděláme seznam a budeme vás informovat o tom, co bude nakonec potřeba vzít. 

Budeme se na vás těšit…
Dalibor Carbol a Beskydská škola létání

Zanechte komentář

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Máte dotaz?

Zrovna někde lítáme, ale pokud nám chcete zanechat vzkaz, napište nám! :)

0

Začněte psát a klikněte Enter