Expedice Madeira 2009 – prosincové expediční výlety :o)

Pojďte s námi poznat „Ostrov věčného jara“ a zapomeňte aspoň na několik dní na studené, vlhké a neletové počasí mírného pásma!

Pojďte se s námi pokochat přírodou „Ostrova květin“ a prožijte s námi týden mezi vyhřátou pláží a vyhlídkou z divokých horských hřebenů.

Pojďte s námi za létáním v kraťasech uprostřed prosince…

Koupání na pláži, posezení v zahradní restauraci u výtečného portugalského vína při západu slunce nad Atlantickým oceánem, procházka ve stínu horského lesa podél zavlažovacích kanálů („levadas“) nebo podél divokého pobřeží Atlantiku, trek po hřebenech horských štítů a samozřejmě svahování na nekonečných brízách, trénink na pláži či slet z takřka vrcholu ostrova. To je jen výběr z toho, co můžeme zažít na Madeiře. Na 57 km dlouhém a 22 km širokém ostrově nebude za dalším dobrodružstvím nikdy daleko.

K paraglidingu je na Madeiře k dispozici kolem dvaceti startovišť na téměř všechny směry větru. Nejfrekventovanějšími jsou svahy a útesy padající ke břehům oceánu, na kterých je za slunného dne možné svahovat od snídaně do večeře. Travnaté nezalesněné vrcholky kopců na západě ostrova umožňují odstartovat takřka jakýmkoli směrem a pláž z písku dovezeného Afriky se dá využít k pozemnímu tréninku, překvapí-li nás silnější vítr. Podmínky ke startu a přeletu v drsných horách východní části ostrova nebývají často, ale o to vydatnější jsou pak zážitky, když se poštěstí…

Výlet doporučujeme samostatným pilotům s vlastní paraglidingovou výbavou,  kteří dobře zvládají starty a přistání. Náš instruktor Vám zajistí potřebný servis a provede Vás po vhodných letových terénech na ostrově. Čeká na vás obvyklý standard služeb, jako na všech našich výletech…

A nejezděte sami, vezměte přítelkyně, rodinu – nudit se určitě nebudou :-). I v zimním období se zde teploty vzduchu ve dne pohybují kolem 20 – 30°C a teplota vody kolem ostrova neklesá pod 18 °C.

Doprava:
Letenku na Madeiru si zajistí každý podle svých preferencí a možností odletu. Levné letenky z Prahy je možno koupit u společnosti EasyJet (www.easyjet.com) přes London Gatwick. Z Vídně, Mnichova, Norimberku, Drážďan nebo Berlína se dají sehnat levné letenky u společnosti NaCesty.cz (www.nacesty.cz). Situaci na trhu letenek budeme monitorovat a případným zájemcům se budeme snažit poradit a pomoci.

Na ostrově budeme mít k dispozici dodávku místního průvodce a tandempilota, který nás vyzvedne na letišti, bude nás vozit za poznáním i na letové terény podle aktuálních povětrnostních podmínek a zajistí případné opakované vývozy.

Ubytování:
Ubytování budeme mít zajištěno v apartmánech s dvoulůžkovými pokoji, Wi-Fi a vybavenou kuchyní kousek od startoviště.

Termíny:
28. 11. – 5. 12. 2009
6. – 13. 12. 2009

Cena pro absolventy BŠL a ALTO: 9.000,-
Cena pro ostatní: 9.900,-

Cena zahrnuje:
– transport z letiště a zpět,
– dopravu za létáním po ostrově, vývozy na startoviště, svozy po přeletu (v hodnotě €25/osobu/den nebo €100/auto/den),
– ubytování v apartmánech a poplatek za přilehlé startoviště (běžná cena je €149/osobu/týden nebo €100/dům/noc),
– práci instruktorů (pomoc na startech, rozbor chyb, navigaci),
– technický servis při jakýchkoliv opravách či seřizování vybavení,
– veškeré informace o daných letových terénech,
– zapůjčení radiostanic,
– fotografování průběhu kurzů digitální technikou,
– El Speedo dárkový balíček včetně fotografií na DVD.

Cena nezahrnuje:
– letenku na Madeiru,
– stravování.

Podmínky časti:
– platný pilotní průkaz odpovídající kategorii kluzáku,
– platný technický průkaz ke kluzáku,
– pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem padákového kluzáku,
– pojištění léčebných výloh v zahraničí.

Více informací o výletě získáte v kanceláři školy:
tel.: 777 311 661
e-mail: info (_zavináč_) elspeedo.cz.

Pokud budete mít zájem se s námi vydat na Madeiru, zašlete nám přihlášku z našeho formuláře, abychom Vás mohli dále informovat.

Na setkání se těší
El Speedo team

Zanechte komentář

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Máte dotaz?

Zrovna někde lítáme, ale pokud nám chcete zanechat vzkaz, napište nám! :)

0

Začněte psát a klikněte Enter