Katusha 2009 – report z letošního závodu na Javorovém

Tak už jsme se po závodě a mega pařbě trochu oklepali, sice chodíme jak imitátoři Charliho Chaplina, ale už se dostáváme do normálního stavu a tak bychom vám rádi poreferovali, co se letos na Katushi vlastně semlelo.

Hned zrána se parkoviště pod Javorovým začalo zaplňovat auty a postupně jsme zaregistrovali 28 týmů a 8 borců (i s jednou  ženou) do kategorie Javorový muž . Měli jsme na to docela klid, protože mraky do poloviny sjezdovky brzdily náš plán. Bylo rozhodnuto o pozastavení startu. V klidu jsme se vývozovými auty s piloty přesunuli na vrchol Javorového a vyčkávali. Zatím ve všech třech předešlých ročnících nám prostředí a počasí Javorového umožnilo letět a tak jsme pevně věřili, že i letos to nakonec vyjde.

12:40 byl odstartován závod a všech 36 borců vyběhlo směrem k vrcholu Javorového. Na startu paraglidu už jako každý rok zavládla zvláštní nervozita, protože zase nikdo nevěděl, jestli nakonec poletí nebo ne. Základna se postupně zvedala a pak zase klesala a rozhodnutí – vzít či nevzít s sebou na seběh z kopce i padák pro případný let, bylo docela zajímavé. V takové svízelné situaci piloti postupně vytahovali a pak zase schovávali přilby z a do batohů, no obtížné rozhodnutí.

Jako první běžec na vrcholu kopce se s excelentním časem 16:33 objevil Josef Kučínský z týmu JEMM.CZ a Ondra Krupa vyrazil jako první na trať paraglidu. 47 sekund za ním mohl díky svému běžci Pavlu Holecovi vyrazit také Michal Poloha z týmu APCO.CZ a za ním se ztrátou 1:33 svého běžce Jakuba Sikory vyrážel také Dalibor Carbol z týmu El Speedo Tandem Bike.

Někteří piloti chytře umístili své padáky tak, že běžcům zabrali jejich výběhovou trasu a pak chvilku zmateně pobíhali po startu než si vybrali ten svůj správný padák. Každopádně mlha byla hustá a tak piloti běželi níž a níž míjejíce pomalejší běžce. A když už se vystartovat dalo, vytáhli padáky a letěli. Někteří tedy běželi až dolů, a nutno říct že rozdíl v čase nejrychlejšího pilota, který letěl a pilota, který běžel byl jen 3:18!

Na předávku po dvou disciplínách se jako první dostal Dalibor Carbol s týmem El Speedo Tandem Bike a to nejlepším časem paraglidingové části 8:04, druhým nejrychlejším pilotem byl Slávek Tmej z týmu CHCILETAT.CZ se ztrátou 1:27 a třetím pilotem byl Ondra Krupa z týmu JEMM.CZ se ztrátou 2:39. Paraglidová disciplína řádně zamíchala celkovým pořadím – tým APCO.CZ se propadnul z prvních pozic a na trať vyrazili cyklisti, aby si to rozdali v ostrém výjezdu zpátky na Javorový.

V této disciplíně vytáhl svého černého koně – Nikolu Ivanova právě tým APCO.CZ a ten se drsným nekompromisním tempem dostal do čela závodu. Jeho čas v disciplíně MTB byl skvělých 30:50. Druhým nejlepším cyklistou byl se ztrátou 5:08 Marián Mrózek z týmu Beer club Svijany a třetím pak Honza Malošík z týmu LED ZEPPELIN se ztrátou 6:08.

Po společných závěrečných disciplínách se v cíli objevily týmy v tomto pořadí:

1. APCO.CZ (1:01:48)
2. JEMM.CZ (1:06:27)
3. El Speedo Tandem Bike (1:08:19)
4. El Speedo Goorby School (1:09:55)
5. Young HS team (1:12:59)

V ženské kategorii bylo pořadí takovéto:
1. Holky z naší školky (1:26:44)
2. El Speedo Lady´s (1:32:15)
3. Dámská jízda Tofana di Roses (1:48:15)

V kategorii Javorový muž zvítězili:
1. Milan Majdič (1:14:51)
2. Antonín Kycík (1:31:28)
3. Aleš Rára (1:35:06)

Letošní závod byl velmi dramatický – v disciplínách Běh, MTB a v kategorii Javorový muž byly letos nastaveny nové traťové rekordy, o 2 minuty a 37 sekund byl překonán loňský týmový rekord a hlavně se stejně jako v předešlých ročnících letělo!!! A tak i padáčkáři mohli znova svým týmům pomoci ke špičkovým výkonům.

Stejně špičková byla i hudba kapely Najzar a jejich hostů – tančili jsme, poslouchali, bavili se a užívali si naplno to, co jsme si závoděním zasloužili.

Všem závodníkům gratulujeme, děkujeme za vytvoření perfektní přátelské atmosféry a budeme se na vás těšit při dalším ročníku Katushe.

Brzy na viděnou
El Speedo team

Hodnotné ceny vítězům věnovali:
Beskydská škola létání s.r.o., El Speedo s.r.o., Tandem Bike s.r.o., KSport – Lumira s.r.o., Gradient s.r.o., SKY Paragliders a.s., Penzion Beskydy, Radegast a.s. a Poledník s.r.o. .

Mediálně a organizačně nám pomáhali:
Horské středisko Javorový vrch – Alvi Pro s r.o., Tiskárna Kleinwachter a Rádio čas

Zanechte komentář

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Máte dotaz?

Zrovna někde lítáme, ale pokud nám chcete zanechat vzkaz, napište nám! :)

0

Začněte psát a klikněte Enter