Nechte si doporučit

Nabízíme širokou škálu možností jak se naučit létat a jak dále bezpečně pokračovat v samostatném létání. Celou metodickou řadu jsme připravovali s velkým důrazem na srozumitelnost a jednoznačnost vytýčených cílů, kterých chceme na jednotlivých akcích dosáhnout. Stejně tak přesně definovaná praktická a teoretická výuka vám může velmi dobře pomoci při výběru té správné akce. Pokud si přesto nejste jisti a rádi byste vaši představu konzultovali s našimi instruktory, rádi se vám budeme věnovat.

Instruktoři pro komunikaci s vámi:
Dalibor Carbol – tel. +420 603 311 661
Lukáš Pohl – tel. +420 604 993 933
Slávek Tmej – tel. +420 777 091 475

Stálá telefonní služba:
Kancelář El Speedo – tel. +420 777 311 661
ALTO Paragliding School – tel. +420 736 750 529
Šumavská škola létání – tel. +420 737 104 429

Máme tady pro vás mimo jiné připravené jednoduché rady, jak se v El Speedo produktech zorientovat vzhledem k vašim pilotním znalostem a dovednostem:

1) Chci se začít učit létat na padáku
V naší nabídce naleznete sedm typů kurzů základního výcviku, které můžete absolvovat v pěti oblastech České a Slovenské republiky – Beskydy, České středohoří, okolí Brna, Šumava a Nízké Tatry. Jedná se buďto o souvislé kurzy nebo o dílčí výuku, která na sebe plynule navazuje. Můžete si sami vybrat, který typ popřípadě které termíny vám budou vyhovovat. 

Na našich kurzech pro vás máme připraveno kompletní paraglidingové vybavení, zajišťujeme vám ubytování, stravování, dobravu v rámci kurzu a mnoho dalšího. Navíc pokud bychom vinou zhoršeného počasí nestihli dokončit určený program, máte možnost využít bezplatného dolétávání ve vámi určených termínech.  

2) Jsem pilot po Základním kurzu
Po Základním kurzu je velmi důležité, chcete-li se věnovat bezpečnému létání, aby přestávka mezi koncem kurzu a vaším samostatným létáním nebyla příliš dlouhá. Stejně tak je důležité, abyste se za létáním vydávali s takovými piloty, kteří budou schopni respektovat vaše schopnosti začátečníka a nebudou vás zbytečně vystavovat riziku při létání ve složitějších oblastech a ve složitějších meteorologických podmínkách. 

Standardně našim absolventům nabízíme bezplatný servis v průběhu kterýchkoliv dalších Základních kurů formou zapůjčení vysílačky a dohledu našeho instruktora. Pokud budete chtít zapůjčit paraglidingové vybavení, nabízíme pro tento způsob létání pod dohledem zapůjčení kompletního vybavení za 300 Kč na den. 

Velmi atraktivní jsou naše akce Termické létání v zahraničí se stejným zajištěním jako na Základním kurzu, navíc s další teoretickou i praktickou výukou termického létání. Také poznávací akce zaměřené na nové letové terény v ČR i v zahraničí bývjí velmi oblíbené.

K základním dovednostem při termickém létání patří také správné reakce na různé zaklopení náběžné hrany a sestupové a únikové manévry. Proto Bezpečnostní trénink považujeme obecně za perfektní a důležitou přípravu pro bezpečné létání. Tento trénink je tedy vhodný pro všechny piloty létající na všech typech padáků, tedy i pro vás.

3) Jsem pilot po základním kurzu a delší dobu jsem nelétal
V takovém případě standardně doporučujeme absolvovat znova Seznamovací nebo Základní kurz. Za letu vysoko nad zemí je čas na různé chybičky, ale při startu a přistání je potřeba reagovat správně a včas. Pokud jste třeba měli na Základním kurzu větší problémy se starty, doporučujeme vám kurz Perfektních startů. Pak se budete moci znovu bezpečně vznést do vzduchu a užívat si tolik příjemný pocit letu ve volném prostoru. 

4) Létám samostatně termiku a pokouším se o první přelety
Tak právě pro vás máme připravenou nabídku označenou "Pro pokročilé". Z pohledu bezpečného létání a zajištění co nejvyšší míry vaší aktivní bezpečnosti nabízíme komletní SIV kurz (nácvik nestandardních letových režimů). Je to velmi intenzivní a důkladná příprava na nebezpečí, která vás v ostřejších podmínkách mohou čekat. Velmi zajímavé jsou také naše XC výlety, na kterých 3 instruktoři pečují o max. 8 pilotů, létáme v krásných horách, učíme se efektivně zacházet se získanou výškou, řešíme taktiku přeletu a vatváření vlastních nových tratí. Tyto akce jsou šité na míru právě vám. 

5) Létám přelety a lákají mně vyšší hory
Po mnoha zkušenostech z paraglidingových expedic v Himáláji, Ťan-šanu, Andách a dalších horách Světa jsme pro vás připraveni vytvářet velmi atraktivní Expedice do nejrůznějších koutů Světa. Stačí si jen vybrat lokalitu a to správné zaměření a vyrazit. Naše expedice jsou vhodné právě pro zkušenější piloty, kteří dokáží samostatně letět a bezpečně přistát na domluveném místě. Odměnou jsou skutečně vyjímečné zážitky.

6) Létám samostatně přelety a rád bych se pustil do základů akrobacie
Trénink akrobacie není vhodné provádět stejn jako trénink nestandardních letových režimů. Navigace začínajícího akro pilota vysílačkou přímo při provádění akrobatického prvku je velmi sporná věc. Při tréninku s námi zastáváme názor, že pilot musí být na každou figuru perfektně připraven a to prostřednictvím kvalitní metodiky. Postupně tak dosáhne základních akro dovedností a hlavně jak bezpečně z nepovedených figur vystupovat. Další příprava se pak odehrává při analýze videozáznamu, konzultaci s instruktorem a při jakési vnitřní přípravě vedoucí ke správnému zvládnutí dalších figur. Tento proces je poměrně dlouhý a každý pilot musí být na svou akrobacii vnitřně připraven. Pokud není, vystavuje se zbytečnému riziku, které zpravidla končí pádem do vody či různými úrazy. Abychom tomu všemu předešli, zařazujeme začínající akro piloty do skupiny v rámci SIV kurzu a individuálně se jim věnujeme. Výuka bývá rozdělena na několik akcí a pilot má tedy dostatek času na kvalitní přípravu.  

7) Jsem zkušený pilot a rád bych se začal věnovat paraglidingu profesionálně
Prvním vstupem do profesionálního létání je tandemová licence, pak licence instruktora a kvalitní praxe. Tyto kurzy a praxe jsou v naší standardní nabídce. Doporučujeme však osobní konzultaci s naším hlavním instruktorem a ten vám doporučí jednotlivé kroky k tomu, abyste dosáhli svých představ.

Zanechte komentář

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Máte dotaz?

Zrovna někde lítáme, ale pokud nám chcete zanechat vzkaz, napište nám! :)

0

Začněte psát a klikněte Enter