Schéma naší výuky

V naší presentaci si můžete vybírat jednak z možností v menu umístěném na levé straně nebo se můžete nechat inspirovat naší novou aplikací Nechte si poradit. Záleží na tom, jestli chcete s paraglidingem právě začít nebo jestli jste již piloti a hledáte další možnosti vzdělávání či různé druhy výletů.

Pro začínající piloty
Naše základní nabídka je roztříděna podle lokalit, ve kterých s námi můžete Základní kurz paraglidingu absolvovat. Pro oblast Beskyd provozujeme největší české výcvikové středisko paraglidingu – Beskydskou školu létání. V této nabídce objevíte velmi oblíbené Základní kurzy na Javorovém Vrchu a nově také na letovém terénu Prašivé. V obou případech se jedná o týdenní pobytové kurzy, při kterých jsme exkluzivně ubytováni na vrcholcích těchto vyhlášených letových terénů.

Pokud byste s námi rádi absolvovali Základní kurz paraglidingu v okolí Prahy, Brna nebo na Šumavě, pak bychom vás rádi pozvali do našich dalších škol paraglidingu – ALTO Paragliding School a Šumavské školy létání. Naše nabídka Základních kurzů v těchto školách je složena ze dvou výukových etap. Tato alternativní výuka umožňuje více času na vstřebání teoretických informací a navíc v druhé etapě umožňuje výškové lety u nás i v zahraničí.

Také celá naše nabídka pro piloty po základním kurzu i pro pokročilé piloty je vždy vedena jako pokračující výuka. Nezabýváme se pouhým odvezením pilotů do některé z leteckých oblastí. Každý kurz či výlet má jasnou koncepci, předem daný počet instruktorů a maximální počet pilotů a také přesně vydefinované cíle. 

Získání pilotní licence podle českých předpisů je poměrně jednoduché. Ale všichni piloti, i ti nejlepší instruktoři a závodní piloti, se musí stále učit a zdokonalovat. Jde o získávání tzv. Aktivní bezpečnosti. A tak i pro vás, čerstvé absolventy Základních kurzů a rekreační piloty, máme připraveno široké spektrum kurzů a výletů s programem výuky. V Nabídce pro piloty najdete propracovanou metodiku vedoucí k vašemu bezpečnému samostatnému létání. Záleží jen na vás, v čem se chcete zdokonalit a co vás nejvíce zajímá.

Nabídka pro piloty (obsazení instruktory a maximální počty pilotů):

Perfektní starty
– instruktor nestandardních letových režimů, asistent,
– max. 8 pilotů.

Přesná přistání
– instruktor nestandardních letových režimů, asistent,
– max. 8 pilotů.


Poznáváme terény v České Republice
– instruktor termického létání, asistent,
– max. 12 pilotů.

Termické létání v zahraničí
– 2 instruktoři termického létání, asistent, v případě přívlastku XC navíc instruktor výkonnostního XC létání,
– max. 14 pilotů.

Expediční výlety
– 2 instruktoři termického létání,
– max. 12 pilotů.

Pozemní trénink (trénink na loučkách a na dunách)
– instruktor pozemního tréninku,
max. 6 pilotů.

Bezpečnostní trénink (pro pilotní licenci PL-B)
– instruktor nestandardních letových režimů, instruktor sestupových manévrů a aktivní pilotáže, asistent,
– max 12 pilotů.

Zvláště Bezpečnostní trénink (i bez onoho získání licence PL-B), Termické létání a různé druhy Expedičních výletů pokládáme za pokračující výuku Základního kurzu. Vzhledem k české výcvikové osnově nejsou tyto akce povinné, ale doporučujeme začínajícím pilotům účastnit se jich a postupně pracovat na svém pilotním vzdělávání.

Naší nabídku Pro pokročilé piloty nazýváme "vyšší školou paraglidingu". Najdete v ní obsahově i metodicky jemně propracované produkty El Speedo teamu. Tyto jsou vyhlášené velmi kvalitním materiálním zajištěním a personálním obsazením. Jsme hrdí na to, že právě náš tým každoročně nastavuje tuto laťku tak vysoko. Učení nás baví a jsme připraveni vám všechny naše znalosti a zkušenosti z výkonnostního létání, akrobacie a paraglidingových expedic do nejvyšších hor světa efektivně předat.

Nabídka Pro pokročilé piloty (obsazení instruktory a maximální počty pilotů):

SIV kurzy (výuka nestandardních letových režimů)
– 2 instruktoři nestandardních letových režimů,
– 1-2 asistenti (podle velikosti skupiny a lokality),
– max. 16 pilotů.

XC výlety
– 2 instruktoři výkonnostního XC létání,
– instruktor termického létání,
– max. 8 pilotů.

XC bivaky a expedice
– 1-2 instruktoři výkonnostního XC létání,
– počet volen vždy podle místa akce.

Tréninkové tábory XC létání (pro pilotní licenci PL-C)
– instruktor výkonnostního XC létání a asistenti,
– počet neomezen.

Kurz tandemového létání (výškové lety pro pilotní licenci PL-T)
– instruktor nestandardních letových režimů,
– max. 2 piloti.

Příprava na instruktorskou licenci
– věnují se všichni instruktoři El Speedo teamu,
– max. 5 pilotů za rok.

Co je náplní a jaké jsou cíle těchto jednotlivých typů kurzů a výletů se jednoduše dozvíte v jejich prezentacích. To nejdůležitější ale je, že svým obsahem plynule navazují jeden na druhý a zajišťují tak kontinuitu přípravy a tréninku pro vaše vlastní výkonnostní i rekreační létání.

Naučit se naslouchat sobě i přírodě, pochopit souvislost a vytvořit si zdravý respekt k horám – to považujeme za správný směr k samostatnému volnému létání. A tímto směrem vás na našich výletech vedeme.

El Speedo – náskok díky přístupu…
 

Zanechte komentář

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Máte dotaz?

Zrovna někde lítáme, ale pokud nám chcete zanechat vzkaz, napište nám! :)

0

Začněte psát a klikněte Enter