Tandemový let nad Halštatským jezerem

Rychlé info:
Halštat nebo Obertraun, to jsou místa velmi dobře známá pro horolezce, potápěče ale i pro paraglidisty. Velmi atraktivní oblast pro nácvik nestandardních letových režimů, exkluzivní místo pro trénink akrobacie a hlavně místo, které má svou duši. Již mnoho let létáme v této lokalitě a velmi rádi vám zde nabízíme také tandemové lety. Startujeme z výšky 2100 metrů and mořem a převýšení 1600 metrů dělá z tohoto letu nádhernou podívanou i kdyby se jednalo jen o sled do údolí. Pokud jsou však termické podmínky, velmi ráci se s vámi proletíme i kousek dále po horských hřebenech. 

Délka letu: 20 minut a více, v závislosti na meteorologických podmínkách.

Cena: 1990 Kč ##TANDEM(THALS)##

Lokalita:
– Dachstein – Rakousko (startoviště Krippenstein),
– obec Obertraun je vzdálená jen 400 kilometrů od Prahy.

Ubytování a další program:
V Obertraunu máme pro vás připraveno také příjemné ubytování a také vám můžeme pomoci naplánovat třeba víkendový program. Horská kola skalní lezení, kolečkové brusle, potápění, návštěvy solných dolů a složitých jeskyň nebo treky v horách – to všechno nabízí blízké okolí Halštatského jezera.

Vhodné letové podmínky:
Tento typ tandemového letu nabízíme od dubna do září. Létá se prakticky stále.

Nároky na pasažéra:
– není vyžadována žádná zvláštní fyzická kondice,
– tandemový let mohou absolvovat dospělí i děti, rozhodující je vaše váha – rozmezí 5-115 kg,
– pro samotný let vám doporučujeme pevnější obuv (trekkingové nebo kotníkové boty), dlouhé kalhoty a větruvzdornou bundu, ve dnech s intenzivním slunečním zářením doporučujeme také sluneční brýle.

Průběh letu:
Před vlastním letem probíhá krátká příprava a komentář k letu včetně instrukcí pro přistání. Bude vám nastavena sedačka na vaši velikost a s pilotem si nacvičíte sílu a rychlost potřebnou pro rozběh při startu. V případě vašeho zájmu vám může instruktor vysvětlit základní principy „klouzání“. Pak vás instruktor posadí do sedačky, připoutá a připne leteckou přilbu. 

Následuje krátký rozběh směrem z kopce dle pokynů instruktora a pak již samotný let. Během tandemového letu budete sedět vpředu před instruktorem a výhled na okolní krajinu tak bude přímo před vámi. 

Let trvá minimálně 20 minut podle aktuálních meteorologických podmínek. Přistání na svahovém kluzáku je nenáročné, jedná se většinou jen o dokročení na zem. Poslední fáze zahrnuje balení kluzáku.

Pokud si s sebou vemete fotoaparát či kameru, můžete si let a jeho průběh zaznamenávat. Často je však příjemnější se jen tak kochat a nezatěžovat se obsluhou elektroniky.

Diváci:
Diváci mohou pozorovat předletovou přípravu či let přímo z místa startu a nebo mohou sledovat ukončení letu v místě přistání. Na všech těchto místech jsou vhodné podmínky jak pro fotografování, tak pro natáčení na kameru.

Počet účastníků:
Let v tandemovém kluzáku je určen pouze pro jednoho pasažéra. 

Zanechte komentář

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Máte dotaz?

Zrovna někde lítáme, ale pokud nám chcete zanechat vzkaz, napište nám! :)

0

Začněte psát a klikněte Enter