Tandemové létání na Javorovém Vrchu u Třince

Popis:
Excelentní severně situovaný letový terén velice vhodný pro termické a výkonnostní létání. S převýšením 480 metrů, prostorným startovištěm a velkou přistávací plochou, parkovištěm bez poplatků, lanovou dráhou, asfaltovou cestou na vrchol (jen s povolenkou), restaurací a ubytováním na startovišti i přistávací ploše, jednoduše vyjímečné místo nejen pro tandemové létání.

Typy tandemových letů na tomto terénu:

Základní tandemový let (1490 Kč) ##TANDEM(TBESK)##
Termický tandemový let (1990 Kč) ##TANDEM(TTBES)##
Akrobatický tandemový let (2990 Kč) ##TANDEM(TAKRO)##
Přelet Beskyd (3490 Kč) ##TANDEM(TPBES)##
Skupinový tandemový let (bez příplatků  
   

Vhodné letové podmínky:
– slabé větry všech směrů,
– východní, severovýchodní a se

)

verní větry do 8 m/s,
– severozápadní větry do 3 m/s,
– západní větry  od 3 do 8 m/s.

Výjezd lanovkou:
Lanová dráha je v letním období (duben – říjen) v provozu od 8 do 17 hodin, spouští se každou celou hodinu a nabírá lidi, dokud jsou. Za posledním v řadě se dveře zavřou, lanovkář vyveze ty kteří již sedí a bouchat na dveře je marné. Tato drobná nevýhoda je více než vyvážena velmi příznivou cenou, jedna jízda za 60 Kč nebo permanentka na 5 jízd, platná 3 dny a nepřenosná za 240 Kč (ceny z roku 2014).

Přístup na startoviště:
Vystoupíte z lanovky a dáte se po pěšince doprava směrem k Horské chatě Javorový. Pokud nemáte důvod navštívit Horskou chatu na vrcholu, je lepší ve spodní části malé sjezdovky uhnout mírně doprava na lesní zkratku, která vede přímo na startovačku.

Místo setkání:
V horní části starovací plochy naproti domku Horské služby je na stožáru větrný rukáv s lavičkami. Přesně na tomto místě se se zájemci o létání setkáváme.

Dostupnost autem:
V Oldřichovicích u bývalé Tesly (dnes obchodní dům) odbočíte směr Tyra (od FM je to doprava) a jedete asi 3 km po hlavní. U pizzerie Graffiti hlavní silnice na Tyru pokračuje mírně doleva, zatímco vy odbočíte doprava. Cesta je již označená na lanovou dráhu. Po dalším asi kilometru jízdy u restaurace Miarka odbočíte doleva do kopce, kudy po asi 300 metrech dojedete na parkoviště pod lanovkou.

Prostředky hromadné dopravy:
Pokud jste do Třince dojeli vlakem, potřebujete se nejdříve dostat na autobusové nádraží, což není problém, protože autobusy MHD zastavují přímo před nádražím a z vlakáče na autobusák je to jedna zastávka (nebo 10 minut pěšky). Z autobusového nádraží jezdí ve směru na Oldřichovice autobusy 12 a 14. Ne všechny ovšem zajíždějí až pod lanovku (zastávka U Miarky, asi 300m pěšky na lanovku do mírného kopce), ale budete muset vystoupit u Pizzerie Graffiti a odtud to dojít. Taky žádná katastrofa, je to tak na 15- 20minut. Jestli váš autobus zajíždí k Miarkovi nebo ne, zjistíte při nákupu lístku dotazem u řidiče.

Více informací ke kterémukoliv terénu se dozvíte telefonicky přímo u našich tandem pilotů, kteří v této oblasti působí.

Zanechte komentář

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Máte dotaz?

Zrovna někde lítáme, ale pokud nám chcete zanechat vzkaz, napište nám! :)

0

Začněte psát a klikněte Enter