Aktuální zpravodajství na webu

Zobrazení výsledků měření v našem projektu má dvě roviny: Veřejná a Profi. Ve zobrazení pro veřejnost se zaměřujeme na aktuální data s krátkou historií potřebnou k snadné analýze aktuálního stavu a předpovědi vývoje počasí v krátké budoucnosti (v rámci dalších 24 hodin). V Profi presentaci se pak zaměřujeme na požadavky našich partnerů, jako je Horská Služba ČR, záchranné složky JZS a uživatele protipovodňového systému včasných výstrah. Tam máte kromě aktuálních dat a dlouhodobých statistik k dispozici také nastavení meteomajáků jako varovného systému při překročení vámi nastavených hodnot.

V presentaci pro veřejnost se tedy pro změnu snažíme propojit skutečné potřeby pilotů, cyklistů a dalších návštěvníků našich hor pro kvalitní rozhodnutí ve výběru správné lokality své činnosti. V praxi to například znamená, že data z jednotlivých meteostanic přímo propojujeme s možnostmi a specifiky jednotlivých letových terénů a sportovišť. To například pilotům sportovních létajících zařízení usnadňuje výběr míst, kde budou svou činnost provádět. Zvyšujeme tak bezpečnost při létání formou lepšího rozhodnutí ještě před odjezdem na letový terén, na kterém by se třeba i méně zkušený pilot pokoušel v možná nevhodných podmínkách vzlétnout. Aktivně mu nabízíme letový terén s pravděpodobně vhodnějšími podmínkami vzhledem k aktuální situaci.

V odkazu "Měřící a vysílací místa" naleznete seznam a podrobný popis všech námi zobrazovaných meteostanic. V odkazu "Aktuální stav" pak naleznete pravidelně aktualizovaná data z těchto meteostanic s možnosti nahlédnutí do krátké historie těchto meteosond spolu s doporučením vhodných letových terénů vzhledem k aktuální meteosituaci ve vybrané oblasti.

Zanechte komentář

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Máte dotaz?

Zrovna někde lítáme, ale pokud nám chcete zanechat vzkaz, napište nám! :)

0

Začněte psát a klikněte Enter