Kiteboarding škola v Brazílii 2007/08

  Ležím v houpací síti ve stínu palmy a přemýšlím jak vás zlákat ke kitování s námi v Brazílii. V loňském roce jsme podnikli 2 měsíční průzkumnou cestu a projeli 1500 km brazilského pobřeží. Není pravda, že všude fouká vítr a jsou ideální podmínky. Objevili jsme pro nás ráj na zemi 60 km severně od Fortalezy v okolí vesnice Cumbuco. Do této oblasti nadělila příroda skutečný dar v podobě opravdu fungujícího, každodenního větru. Velmi pohodové exotické prostředí, teplé moře, kde nepotřebujete neopren, příjemná komunita kiterů z celého světa, výborná mořská kuchyně a nekonečné písčité pláže nám vnukly myšlenku vybudovat kite centrum v Brazílii.

Od 20.října 2007 začne fungovat El Speedo Meatfly  kite škola se stejnou metodikou jako na Fuerteventuře. Cena: celého základního kurzu je 250 euro.
( …nedokončíte-li celý základní kurz z důvodu zakoukání se do kolemjdoucí půvabné brazliky, vrátíme vám zpět patřičnou částku.)

Kurz C: poslední rok jste si na Fuerteventuře oblíbili kurz C, který je určen pro kitery s vlastní výbavou na jakékoli úrovni. Za symbolickou cenu 50 euro/ týden vám pomáháme zvládnout triky, které se chcete naučit. Ušetříte si čas a máte jistotu, že je s vámi na vodě zkušený člověk, který na vás dohlíží a při jakýchkoli problémech pomůže. Triky vám nejprve teoreticky vysvětlíme na pláži, poté opakovaně předvedeme na vodě a pak jezdíme společně a dohlížíme na vás. Pro borce na špičkové úrovni, kteří se pokoušejí o první air passy, backmobe, frontmobe, KGB máme k dispozici trenažér na pláži, na kterém naučíme vaše tělo přesné rotaci, o kterou se budeme dále pokoušet v ideálních podmínkách v laguně. Kurz C je vhodný i pro wave nadšence, kteří by rádi podnikli pořádný downwind. Dá se jet několik desítek kilometrů a sjíždět si vlnky okolo 1,5m. Pobřeží lemuje písečná pláž, kde můžeme kdykoli vystoupit na břeh a odpočinout si.

Cena: kurzu C je 50 euro/ týden

Ubytování: sami si vyberte hotel, apartmán či dům dle své vlastní úrovně ( zde – link na www.cumbucorooms.com). Rezervaci si můžete sjednat sami přes internet nebo napište nám a my vám zajistíme rezervaci přímo na místě v Cumbucu.

Jak se za námi dostanete: budeme vás čekat na letišti ve Fortaleze, odkud se pojedeme ubytovat a vytvoříme si plán na následující dny.

Letenky: Z ČR do Fortalezy se dá dopravit mnoha způsoby. Nejpohodlnější, ale nejdražší možností je zadat do vyhledávače ( např. www.letuška.cz) datum odletu Praha – Fortaleza a datum příletu zpět do Prahy. Za rozumnou cenu se dá pořídit letenka u společností Air Europa, Tap Portugal, Condor. Odletové letiště zadávejte Madrid, Lisabon, Frankfurt a cílové letiště Fortaléza, Salvador du Bahia, Natal. Přelet ze Salvadoru či Natalu do Fortalézy vyjde na cca 50 euro v nočních časech nebo cca 150 euro přes den. Ceny letenek se na internetu mění z hodiny na hodinu. Objevíte-li výhodnou nabídku, neváhejte a okamžitě kupte. Než obvoláte všechny své známé, letenka již nemusí být ( stalo se už mnohokrát našim klientům). Výhodné letenky se mohou objevit i na www.nacesty.cz.

Vesnice Cumbuco: je kiteboardingová exotika se vším všudy. Každý, kdo zažil ten bezvadný pocit po dobrém kitování, kdy se všichni plni adrenalinu posadí do příjemné hospůdky a s nadšením dítěte chrlí své dojmy, si alespoň trošku dokáže představit tu atmosféru. Potkávají se zde lidé z nejrůznějších koutů světa a přesto vždy okamžitě najdou společnou řeč. Brazilské rytmy samby, forra či reggae jsou všudypřítomné. V restauracích se najíte v přepočtu od 30 do 400 korun. Hojnost ovoce je samozřejmostí a tak kromě dobrého piva můžete ochutnávat širokou škálu koktejlů. Spojení se světem zajišťuje internetová kavárna na náměstí. Lidé jsou zde velmi milí a i v noci je v Cumbucu naprosto bezpečno.

Laguna Cauipe: celá laguna žije kiteboardingem a panuje tam skvělá tréninková atmosféra. Okolo laguny jsou nastavěné přístřešky z palmového listí, v jejichž stínu se odpočívá, hledí na ostatní borce, popíjí kokosové mléko a pojídají nejrůznější dobroty, které nabízí prodejci neustále obcházející lagunu. Je zde i několik restaurací s vynikajícími čerstvými rybami. Začínající a středně pokročilí jezdci si přijdou na své v krajních cca 300 m laguny. V těsné blízkosti restaurace se předvádějí ti nejlepší a v měsících říjen a listopad tam trénují přední jezdci světového poháru. Fotografie nejen z laguny, ale také z cestování po Brazílii naleznete na našich stránkách v rubrice fotokronika.

Kdo vyzkouší kiteboarding je chycen, kdo ochutná Brazílii, určitě se za námi vrátí…

Zanechte komentář

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Máte dotaz?

Zrovna někde lítáme, ale pokud nám chcete zanechat vzkaz, napište nám! :)

0

Začněte psát a klikněte Enter