Lednové výlety na Kanárské ostrovy – Expediční výlety 2010

Sledujte www.skyscanner.com se super cenami letenek!!! Stejně tak, jako pro vás připravujeme listopadové akce v Andaluzii a prosincové akce na Madeiře, tak leden je u nás v El Speedu již tradičně zaslíben létání a tréninku na Kanárských ostrovech.

Začal jsme psát o Kanárech a hned mi začaly vyskakovat různé epizody z minulých akcí na Fuerteventuře – přepadl mě u toho smích. Kdo tam byl, ví proč. Drsné situace si žádají drsná opatření. "Tak napřed tady u Radima odevzdejte veškeré jídlo, vodu a nože a pak vám řekneme, kam ta cesta pokračuje…" :o))). Vzpoměl jsem si na Pouštní epizodu, na akce v Coralechu, nocování u oceánu, svahování u západu slunce, prostě bylo toho fakt hodně.

Ale to jsem vám moc rozepisovat nechtěl, jak spíš vám ukázat, co jsme pro vás připravili letos. Kanárských ostrovů je sedm, z prava do leva – Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria, Tenerife, La Gomera, La Palma a El Hierro. No a upnout se jen na jeden ostrov, to nám připadá jako velká škoda. Takže už je vám asi jasné, o co tady jde…

Letos jsme připravili tři akce, které na sebe plynule navazují a to na ostrovech Fuerteventura, pak přejezd na Lanzarote a jako poslední ostrov jsme vybrali Tenerife. Každé z těchto míst má své specifika a zajímavosti. A vy si můžete sami vybrat, který z nich vás zajímá nejvíce a nebo můžete s námi společně zažít dvě a nebo všechny tři akce. Prostě expediční záležitost jak má být.

Fuerteventura – trénink na dunách a svahování na klifech (10. – 16. 1. 2010)
Pozemní trénink na dunách je moderní a velmi zábavná forma, jak se naučit dokonale zvládat padák nad hlavou, jak se naučit využívat větru při výstupech na kopce, jak bezpečně natrénovat jednotlivé fáze startu a přistání. Svahování na duně nebo na klifech při zapadajícím slunci, to je navíc parádní způsob odpočinku. Relax, který u nás prostě nenajdete. Poblíž Coralecho beatch navíc už 5 let působí El Speedo kiteboarding school a tak je o příjemné a levné zázemí postaráno. 

Na tomto výletu máte možnost se pod dohleden instruktora zdokonalit v ovládání svého padáku, perfektně si vyladit různé druhy křížových startu, poznat limity kluzáku, dokonce i nacvičit vstupy do symetrického a asymetrického zaklapnití, B-statlu či negativní zatáčky a to všechno v naprosto ideálních podmínkách stálého větru.

Lanzarote – svahování na klifech a termické létání
Většinu tohoto ostrova sice pokrývá poušť červenohnědé barvy, která je srovnávána s povrchem Marsu, ale to neznamená, že se na Lanzarote nelétá. Právě naopak. Asi nejzajímavější je létání na samotném severu ostrova. Určitě vás nadchnou více jak dvacet kilometrů dlouhé klify vysoké až šest set metrů v okolí Famary, na kterých se svahuje i termicky poletuje. A ostrov disponuje mnoha dalšími terény na různé směry větrů – La Asomada, Mala, Mirador del Rio, Playa Quemada, Soo či Tinajo. Prostě na Lanzarote je z čeho vybírat. A právě v zimních měsících je také vítr pro naše létání daleko příznivější než v letním období. Navíc národní park Timanfaya na tomto ostrově je doslova učebnicí pro vulkanology – pod ostrovem stále dýmá činný vulkán. Takže vzhůru na Mars!

Tenerife – svahování a lety z hřebene nejvyšší hory Španělska – Pico de Teide
Tak tento ostrov je největší ze všech Kanárských ostrovů a právě na něm se nachází nejvyšší španělská hora Pico de Teide. Je to obrovská sopka s vrcholem ve výšce 3717 metrů. Kdysi jsme se Zbyňkem provedli výstup na vrchol Pico de teide a vzalo nám to celých 24 hodin. Ale odměnou nám byl východ slunce a pohledy na okolní ostrovy z neskutečně krásného a zajímavého místa. Věřím, že se i mezi vámi najdou dobrodružné povahy, se kterými si můžeme tento výstup zopakovat. Jinak 200 metrů pod vrchol vede také lanovka – to kdyby bylo všechno jinak :o). Ve výšce 2300 metrů se pak táhne severovýchodní hřeben prakticky přes celý zbytek ostrova. A právě z tohoto hřebene budeme startovat a postupně létat k městům, jako je třeba Puerto de la Cruz na severozápadním pobřeží. Tenerife nabízí také další letové terény ke svahování a řádění ve vzduchu – prostě je proč se tam s padákem podívat.

Prohlédněte si také:
Lednový výlet na Fuerteventuru I.
Lednový výlet na Fuerteventuru II.
Fuerteventura černo-bíle

Přečtěte si třeba:
Rally Frýdek Fuerteventura Dakar 2009

Stáhněte si:

Filmek WINDY FUERTEVENTURA naleznete zde.

Termíny výletů:
10. – 16. 1. 2010 – Fuerteventura (duny a klify)
17. – 23. 1. 2010 – Lanzarote (klify a termika)
24. – 30. 1. 2010 – Tenerife (klify a Pico de Teide)

Cena výletu: 
3.900,- Kč
3.500,- Kč pro absolventy Beskydské školy létání a Alto paragliding school.

Letecká doprava na Kanárské ostrovy:
Na serveru www.skyscanner.com najdete zpáteční letenky už 4000,- Kč s odletem z Prahy, zkuste si trochu vyhrát termíny příletu a odletu. Na servru www.nacesty.cz pak můžete najít lety z Vídně, Mnichova či Norimberku a to v cenách okolo 268 € (6 606 Kč). Je pravděpodobné, že cena půjde s blížícím se odletem ještě dolů. Nedoporučujeme však s koupí letenky čekat na poslední chvíli, neboť se může stát, ž enakonec už žádná nebude. O výhodných nabídkách letenek na Fuerteventuru třeba i z Prahy vás po vaší registraci na výlet budeme pravidelně informovat.

Doprava na letiště:
Pokud se nám společně podaří zajistit letenky z jednoho místa pro alespoň část pilotů, budeme organizovat společnou dopravu na letiště. Jinak využijeme českých dopravců jak Student Agency a pod.

Doprava v místě konání:
Budeme zajišťovat společné zapůjčení aut z autopůjčovny. Cena zapůjčení 5ti místného auta se pohybuje od 600,- Kč na den, což činí 125,- Kč na osobu/den. Pokud byste chtěli rezervovat auto jen pro sebe, či svou rodinu, dejte nám včas vědět.

Ubytování:

Apartmány pro 3-5 osob, cena 30 EURO/noc za apartmán. Další možnosti ubytování právě zpracováváme. Ale spacáky a karimatky rozhodně s sebou, protože se určitě budeme pohybovat v místech, kde nocleh v přírodě bude velmi zajímavým zpestřením či završením intenzivního dne.

Stravování:
Individuální, vařit můžeme v apartmánech, jinak supermarkety, bistra, restaurace – na pohodu, co nám cinkne do nosu, to si dáme.

Cena obsahuje:
– práci instruktorů (teoretickou i praktickou pomoc),
– předletovou přípravu, seznámení s leteckou oblastí,
– zapůjčení školních vysílaček,
– technický servis při jakýchkoliv opravách či seřizovýní vybavení,
– teoretickou výuku na táma pozemní trénink a svahové létání,
– dárkový balíček,
– fotografování průběhu kurzů digitální technikou.

Cena neobsahuje:

– dopravu do místa konání,
– případné společné zapůjčení auta,
– ubytování a stravování.

Můžeme vám zapůjčit nebo pomoci zajistit:
– dopravu na letiště a zpět,
– zákonné pojištění na škody způsobené třetí osobě do zahraničí,
– cestovní pojištění vztahující se na paragliding,
– vária a GPS přístroje (viz SKYTEST),
– stany a spacáky HANNAH.

Účastník musí mít:
– platnou pilotní licenci (odpovídající kategorii padáku),
– pojištění léčebných výloh v zahraničí platné i na paragliding,
– chuť létat a dobrou náladu.

Přihlášku naleznete zde.

Bližší informace: info (_zavináč_) elspeedo.cz, + 420 777 311 661.
Pokud budete mít zájem, zašlete nám přihlášku, abychom vás mohli dále informovat.

Na setkání s vámi na Kanárských ostrovech se těší
Radim Kollega, Lukáš Klím a Slávek Tmej

Zanechte komentář

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Máte dotaz?

Zrovna někde lítáme, ale pokud nám chcete zanechat vzkaz, napište nám! :)

0

Začněte psát a klikněte Enter