Základní kurz kiteboardingu (Fuerteventura)

Naše výcviková osnova, jedinečné lokality ve kterých vyučujeme a zkušení instruktoři zaručují 100% využití vašeho času při vašem startu do světa kiteboardingu. Je jen na vás, kolik stupňů naší výuky budete chtít využít. Rozdělte si náš Základní kurz na jednotlivé části nebo je s námi projděte najednou v průběhu vašeho pobytu na Fuerteventuře. Plaťte za to, co se s námi skutečně naučíte a ne za to, co vám jiní naslibují. 

Písečné duny (1. část)

Cílová skupina: 
Začátečníci, děti od 15 let, sportovně založení i nesportovci

Místo:
Rozlehlé duny z jemného bílého písku rozprostírající se hned od břehu oceánu. Prostor je pro výuku naprosto bezpečný bez jakýchkoli překážek. Duny jsou vzdálené 3km od města Corralejo.

Cíle 1. části:
Budete si umět připravit draka včetně navázání baru, manipulovat s nafouknutým drakem, budete zvládat start, přistání draka, řízení draka jednou rukou. Pro zakončení této části výcviku požadujeme ukázkový start a jízdu po patách alespoň 15 m na pravou i levou stranu.

Časová náročnost:
Za standardních podmínek je průměrně nadaný člověk schopen první část absolvovat za 2 dny. Každý den máte možnost trénovat 7 h na dunách. Záleží však na vašich schopnostech a povětrnostních podmínkách kolik dní budeme první části kurzu věnovat. Jakmile zvládnete požadované dovednosti (viz Cíle 1. části), přecházíme k druhé části výcviku – Vodní hrátky.

Cena 1. části: 90 Euro

Doprava:

Instruktor vás vyzvedne u vašeho apartmánu a pojedete společně našim autem na písečné duny. Transfer na duny a zpět je v ceně první části.

Vodní hrátky (2. část)

Jestli jste schopni provádět ukázkové starty a jízdu po patách alespoň 15 m na pravou i levou stranu – tedy splňujete cíle 1. části našeho základního kurzu, tak je nejvyšší čas se vypravit na vodu. 

Místo:
Laguna u majáku poblíž malebné rybářské vesničky Cotillo, vzdálené 30 km od Corraleja. V laguně je vodní hladina rovná jako zrcadlo. Celé dno je tvořeno jemným pískem bez jediného kamene. V této laguně je po pás vody, tedy ideální stav pro níže popsanou výuku.

Cíle 2. části:
Umět odstartovat draka z vody na obě strany, umět si pomocí body dragu nastoupat k prknu.

Časová náročnost:
Za standardních podmínek je průměrně nadaný člověk schopen druhou část absolvovat za 1 – 2 dny. Každý den máte možnost trénovat na laguně 4 h čistého času ( nepočítá se přejezd z Corraleja a zpět) Záleží však na vašich schopnostech a povětrnostních podmínkách kolik dní budeme druhé části kurzu věnovat. Jakmile zvládnete požadované dovednosti ( viz cíle ) přecházíte k třetí části kurzu Začátečník 3 – rozjezdy pro hvězdy.

Cena: 100 Euro + posádka auta se skládá na benzín za dopravu.

Doprava:
Instruktor vás vyzvedne u vašeho apartmánu a pojedete společně našim autem k tréninkové laguně.

Rozjezdy pro hvězdy (3. část)

Tato závěrečná část našeho Základního kurzu je určena vám všem, kteří zvládáte cíle 2. části výcviku.

Místo:
Laguna u majáku poblíž malebné rybářské vesničky Cotillo vzdálené 30 km od Corraleja. V laguně je vodní hladina rovná jako zrcadlo. Celé dno je tvořeno jemným pískem bez jediného kamene. V laguně je po pás vody. Případně pojedeme na jinou vhodnou lokalitu dle aktuálních povětrnostních podmínek.

Cíle 3. části:
Minimálně 3x ujet nejméně 50 m souvislou jízdou na pravou i levou stranu.

Časová náročnost:
Za standardních podmínek je průměrně nadaný člověk schopen třetí část absolvovat za 2 dny. Každý den máte možnost trénovat na laguně 4 h čistého času ( nepočítá se přejezd z Corraleja a zpět) Záleží však na vašich schopnostech a povětrnostních podmínkách kolik dní budeme druhé části kurzu věnovat. Jakmile zvládnete požadované dovednosti (viz cíle) můžete využít našeho Kurzu pro pokročilé.

Cena: 110 Euro + posádka auta se skládá na benzín za dopravu.

Doprava v době kurzu:
Instruktor vás vyzvedne u vašeho apartmánu a pojedete společně našim autem k tréninkové laguně, případně na jinou vhodnou lokalitu.

Doplňující info:  
– garantujeme maximální počet 4 žáků v jednom kurzu,
– při poškození výbavy hradí žák a instruktor opravu rovným dílem.

Bonus:
Během vašich skvělých zážitků ve vodě budete fotografováni a na konci kurzu obdržíte památeční CD s fotografiemi.

A po absolvování našeho Základního kurzu vám poskytneme výhodný nákup nového či použitého kite materiálu značky NORTH !!!

Zanechte komentář

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Máte dotaz?

Zrovna někde lítáme, ale pokud nám chcete zanechat vzkaz, napište nám! :)

0

Začněte psát a klikněte Enter