Základní kurz kiteboardingu (Brazílie)

  
Naše výcviková osnova, jedinečné lokality ve kterých vyučujeme a zkušení instruktoři zaručují 100% využití vašeho času při vašem startu do světa kiteboardingu. Je jen na vás, kolik stupňů naší výuky budete chtít využít. Rozdělte si náš Základní kurz na jednotlivé části nebo je s námi projděte najednou v průběhu vašeho pobytu v Brazílii. Plaťte za to, co se s námi skutečně naučíte a ne za to, co vám jiní naslibují.

Rozlehlá pláž u laguny Cauipe (1. část)

Cílová skupina: 
 Začátečníci, děti od 15 let, sportovně založení i nesportovci

Místo:
 Rozlehlá pláž z jemného bílého písku u laguny Cauipe poblíž vesnice Cumbuco, kde budete ubytováni. ( Cumbuco se nachází 60 km severně od Fortalézy. Podrobnější informace obdržíte po přihlášení na kurz). Dno i okolí laguny Cauipe tvoří jemný písek. Z 80% laguny dosáhne dospělý člověk na dno ( hloubka cca. po prsa). Na délku má 760m, šířka 330m. Jezdí se po její šíři. Prostor je pro výuku naprosto bezpečný bez jakýchkoli překážek. Celá laguna žije kiteboardingem, kde panuje skvělá tréninková atmosféra. Okolo laguny jsou nastavěné přístřešky z palmového listí v jejichž stínu se odpočívá, pozoruje ostatní

borce, popíjí kokosové mléko a pojídají nejrůznější dobroty, které prodávají krásné domorodkyně neustále obcházející lagunu. Je zde i několik restaurací s vynikajícími čerstvými rybami. Začínající a středně pokročilí kiteři si mohou užívat především horní, klidnější části laguny. Ve spodní části laguny, v těsné blízkosti přístřešků se odehrává hotové freestylové peklo. Nejnáročnější triky můžete shlédnout přímo v podání jejich tvůrců, neboť zde každým rokem přijíždí trénovat přední jezdci světového poháru. Přestože oceán a lagunu dělí jen sto metrová pláž, voda v laguně je sladká.

Cíle 1. části: 
Budete si umět připravit draka včetně navázání baru, manipulovat s nafouknutým drakem, budete zvládat start, přistání draka, řízení draka jednou rukou. Pro zakončení této části výcviku požadujeme ukázkový start a jízdu po patách alespoň 15 m na pravou i levou stranu.

Časová náročnost:
Za standardních podmínek je průměrně nadaný člověk schopen první část absolvovat za 1-2 dny. Každý den máte možnost trénovat 6 h na pláži. Záleží však na vašich schopnostech a povětrnostních podmínkách kolik dní budeme první části kurzu věnovat. Jakmile zvládnete požadované dovednosti (viz Cíle 1. části), přecházíme k druhé části výcviku – Vodní hrátky.

Cena 1. části: 230 reálů ( cca. 2300 KČ )

 Doprava:
Instruktor vás vyzvedne u vašeho apartmánu a pojedete společně naší buggy na pláž k laguně Cauipe. Cena za osobu za odvoz tam i zpět na jeden den je 10 reálů.

Vodní hrátky (2. část)

Jestli jste schopni provádět ukázkové starty a jízdu po patách alespoň 15 m na pravou i levou stranu – tedy splňujete cíle 1. části našeho základního kurzu, tak je nejvyšší čas se vypravit na vodu.

Místo:
Laguna Cauipe vzdálená 6 km severně od vesnice Cumbuco. V laguně je vodní hladina rovná jako zrcadlo. Celé dno je tvořeno jemným pískem bez jediného kamene. V okolí laguny je jen písek a z menší části tráva, 

nemusíte se tudíž obávat žádných překážek. Z 80% laguny dosáhne dospělý člověk na dno ( hloubka cca. po prsa), tedy ideální stav pro níže popsanou výuku.

Cíle 2. části:
Umět odstartovat draka z vody na obě strany, umět si pomocí body dragu nastoupat k prknu.

Časová náročnost:
Za standardních podmínek je průměrně nadaný člověk schopen druhou část absolvovat za 1 – 2 dny. Každý den máte možnost trénovat na laguně 5 h čistého času ( nepočítá se přejezd z Cumbuca a zpět) Záleží však na vašich schopnostech a povětrnostních podmínkách kolik dní budeme druhé části kurzu věnovat. Jakmile zvládnete požadované dovednosti ( viz cíle ) přecházíte k třetí části kurzu Začátečník 3 – rozjezdy pro hvězdy.

Cena: 200 reálů (cca. 2000 KČ)

Doprava:
Instruktor vás vyzvedne u vašeho apartmánu a pojedete společně naší buggy na pláž k laguně Cauipe. Cena za osobu za odvoz tam i zpět na jeden den je 10 reálů.


Rozjezdy pro hvězdy (3. část)

Tato závěrečná část našeho Základního kurzu je určena vám všem, kteří zvládáte cile 2. části výcviku.

Místo:
Laguna Cauipe vzdálená 6 km severně od vesnice Cumbuco. V laguně je vodní hladina rovná jako zrcadlo. Celé dno je tvořeno jemným pískem bez jediného kamene. V okolí laguny je jen písek a z menší části tráva, nemusíte se tudíž obávat žádných překážek. Z 80% laguny dosáhne dospělý člověk na dno ( hloubka cca. po prsa), tedy ideální stav pro níže popsanou výuku.

Cíle 3. části:
Minimálně 3x ujet nejméně 50 m souvislou jízdou na pravou i levou stranu.

Časová náročnost:
 Za standardních podmínek je průměrně nadaný člověk schopen třetí část absolvovat za 2 dny. Každý den máte možnost trénovat na laguně 5 h čistého času ( nepočítá se přejezd z Cumbuca a zpět) Záleží však na vašich schopnostech a povětrnostních podmínkách kolik dní budeme druhé části kurzu věnovat. Jakmile zvládnete požadované dovednosti (viz cíle) můžete využít našeho Kurzu pro pokročilé.

Cena: 200 reálů ( cca. 2000 KČ )

Doprava v době kurzu:
Instruktor vás vyzvedne u vašeho apartmánu a pojedete společně naší buggy na pláž k laguně Cauipe. Cena za osobu za odvoz tam i zpět na jeden den je 10 reálů.

Doplňující info:
Garantujeme maximální počet 4 žáků v jednom kurzu.
Při poškození výbavy hradí žák a instruktor opravu rovným dílem.

Bonus:
Během vašich skvělých zážitků ve vodě budete fotografováni a na konci kurzu obdržíte památeční CD s fotografiemi.

A po absolvování našeho Základního kurzu vám poskytneme výhodný nákup nového či použitého kite materiálu značky NORTH !!!

Zanechte komentář

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Máte dotaz?

Zrovna někde lítáme, ale pokud nám chcete zanechat vzkaz, napište nám! :)

0

Začněte psát a klikněte Enter