Úvod do hry
 

El Speedo Air Caching je nová hra pro všechny piloty závěsných bezmotorových kluzáků. Je založena na jednoduchých pravidlech bez složitých ověřovacích mechanismů, čestnost hráčů je však podmínkou. Motivujme se navzájem k letům do nových míst, ukažme si nová startoviště, přistávačky, zajímavé pohledy do hlubokých údolí a vysokých hor. Pojďte s námi hrát Air Caching!

Druhy kešek

Startovní keška
– umisťuje se na místa vhodná pro start závěsných kluzáků, obsahuje název, GPS souřadnice, minimálně jednu fotografii, přesný popis přístupu a vlastního startoviště, obtížnost a překážky na startovišti, zeměpisná orientace a vhodné směry větrů.
– musí být připojeno také nejbližší přistávací plocha s GPS souřadnicemi a popisem.

Přistávací keška
– umisťuje se na místa oficiálních přistávacích ploch, možných alternativních přistávacích ploch nebo na místa varující před nebezpečným přistáním.
– je označena jednou ze tří stupňů: oficiální, možná, nemožná.

Vzdušná keška
– umisťuje se nad výrazné či zajímavé místo, obsahuje název, GPS souřadnice, minimálně jednu fotografii kešky a popis.

Založení nové kešky
Založit novou kešku může kdokoliv. Je potřeba se přihlásit pod svým jménem do systému a zadat potřebná data do formuláře. Systém vyhodnotí dodržení pravidel a novou kešku zaregistruje. Zakladatel kešky se stává automaticky prvním pilotem, který kešku ulovil. Zakladatel se stává automaticky správcem kešky a má nadstandardní pravomoce spojené s administrací své kešky.

Startovní keška může být umístěna vždy jen jedna na jednom startovišti.

Přistávací keška může být umístěna vždy jen jedna na jedné přistávací ploše.

Vzdušná keška se zakládá vždy ze vzduchu a nesmí být založena blíže jak 10 kilometrů od jiné dříve založené Vzdušné kešky. Zakládáme ji  minimálně 10 kilometrů od našeho startoviště (aktuálního letu).

Správa založené kešky
Správce-zakladatel nové kešky má možnost posuzovat dosažení či nedosažení kešky jinými hráči a může měnit také údaje zadané ke kešce. Jméno zakladatele je uvedeno v hlavičce kešky

Ulovení kešky, získané body a vyhodnocení hry
Pro ulovení Startovní kešky je potřeba získat minimálně jednu fotografii startoviště ze země a vyplnit Lovící formulář.

Přistávací kešky se neloví.

Pro ulovení Vzdušné kešky je potřeba dostat se do vzdálenosti menší jak 2 kilometry od lovené kešky, získat minimálně jednu fotografii kešky a taktéž vyplnit Lovící formulář (součástí je také místo startu aktuálního letu).

Založená či ulovená Startovní keška je ohodnocena jedním bodem, založená či ulovená Vzdušná keška pak body pěti. Přistávací keška není bodově nijak ohodnocena. Všem hráčům jsou takto získané body sčítány a na konci září 2010 pak vyhodnocen vítěz.

Další zajímavosti
U každé kešky tedy naleznete kromě popisu a GPS koordinátů také prostor pro komentáře, kde budete moci další hráče informovat o vašich problémech či radostech při získání kešky.

Pokud se vydáváte za létáním po České republice nebo do zahraničí, stačí si zvolit destinaci a nechat si v systému Air Cachingu vygenerovat všechny Startovní kešky, Přistávací kešky i kešky Vzdušné do vámi zvoleného poloměru např. 50ti kilometrů, na GPS přístroji si nastavit kolem každé bodované kešky poloměr varování o přiblížení 10 nebo 2 kilometry – podle toho jestli chcete spíše kešky zakládat nebo lovit, a hra může začít. Kromě motivace pro let do neprobádaných míst získáte také lepší přehled o startovacích a přistávacích plochách a také o jiných zajímavých místech dosažitelných ze vzduchu. 
 
Ceny a vyhlášení

Zanechte komentář

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Máte dotaz?

Zrovna někde lítáme, ale pokud nám chcete zanechat vzkaz, napište nám! :)

0

Začněte psát a klikněte Enter